Wednesday, April 1, 2009

Anjing Menyalak di UDM.tapi kepada Bukit..hahaha takde kesan pun


Aku terdgr seekor anjing betina menyalak dalam udm.baru je ni.Anjing nie kurang makan kot.Yelah, sebelum tuan die bg makan tapi die dgn bodohnye lari kat tuan lain.dah banyak kali lari dari tuan.Dan bile dah takde makanan die mula la menyalak balik.kelaparan.Biase la, kalo dah dasar anjing.Anjing yang gila.Anjing yang perasan kuat tapi sebenarnya lemah dan tidak mahu mengaku kekalahan yang memang ternyata terserlah.Kadang-kadang anjing sebegini harus diajar sebelum dia mengigit orang lain.Anjing sebegini lupa yang dia hanyalah seekor anjing.

Anjing ini cuba bermain api nampaknya.Ok, takpe, kita bagi api jika dia mahukan api.Dan api ini lagi marak dan akan membakar semuanya.Anjing ini memang sangat-sangat bodoh.Dia ingat dia boleh lari dari orang lain tapi sebenarnya tak boleh.Takkan ada tanah di muka bumi ini yang dapat kau lari wahai anjing.

Anjing ini bermain dengan banyak tuan.Dia tidak sedar bahawa tuan-tuan dia akan menghukum dia nanti.

Cukup laa bab anjing.Kita tengok apa yang akan berlaku selepas ini.Anjing ini akan aku bakar.Dan semua yang berkaitan dengan anjing ini akan turut sama.Anjiing ini guna api jadi aku pun turut akan guna api.Ingatlah wahai kawan-kawan aku yang kenal anjing ini.Takkan terlepasnya anjing ini.Anjing ini guna taktik kotor,aku juga akan guna taktik kotor.Anjing ini tak kenal rupanya aku ini siapa.Dia mahukan neraka, kita bagi neraka.

Dan aku yakin aku akan jadi pemenang seperti sebelum ini.Anjing itu harus tanggung apa yang die telah lakukan.
Ya..aku tahu sabar itu separuh dari iman.Dan aku akan sabar setakat yang aku boleh.Aku bukan bertaraf kesabaran para nabi dan wali.

17 comments:

  1. oh..palie...
    aku kenal dan tahu anjing itu...
    mmg dasar anjing la kot...
    *oh termarah*
    aku mmg tidak boleh hal famly nie..haish!neway..yeah..u shud give that anjing back!
    go palie!!!!!
    sabar ada batas..aku fhm...
    ;)

    ReplyDelete
  2. Kepuasan maksima apabila mendengar LAgu I Wanna Be Your Dog by The Stooges @ Cover by Carburetor Dung!!

    Aku benci anjing. Beliau amatlah haram Jadah.. Aku paham mesej yang disampaikan lie.

    Mari Doggy!!!

    ReplyDelete
  3. hahaha.gile mu roy.berdoggy siap.jgn roy.aku nasihatkan jgn
    tiha-tue psl.sbr pun ade batas.takpe.UDM ade lori,UMK ade bas, ade hari bleh balas

    ReplyDelete
  4. knl dah sape anjing 2..
    mmg kna la die..
    moga2 die 2 dirahmati tuhan la..
    n mndpt blasan setimpal dgn ape yg die buat..

    ReplyDelete
  5. oh...
    well..
    palie.. what goes around comes around..
    just wait n see laa..
    ;DD

    ReplyDelete
  6. lie... ambik gitar aku... main chord E, hempuk sekuat hati...eeeee, gramnye.. (hello kitty 2 anjing ko kucing?)

    ReplyDelete
  7. Yup.semoga Allah membalas apa yang setimpal.Tiada yang lebih bermakna selain mencari keredhaan Allah
    Btul tiha, what goes around will goes around.Karma cycle.Let's wait and see what happen.
    Bleh dop aku guna gitar mu nak halau anjing tue?Sedap jugok pukul ngan gitar.Hello kitty tue kucing laaa.

    ReplyDelete
  8. ermmm...
    mksud mndlm lg trsirt...
    konsep wat u giv, u get back @
    mcm kes tuan bg mkn tp anjing gigit tuan ke?

    ReplyDelete
  9. oh...bingung la nazrin..haish!
    kucing pn xkenal dh.. terkejut ngn isu entry panas inikah..??
    ;DD
    hahahhaa..

    betul2 palie.. xpe.. ape2 pn.. org yg berada di pihak yg benar shje mengetahui.. org yg slh mmg la terketar2 tension.. nk cari org lain utk puaskan perasaan die.. hahahhaa...

    ReplyDelete
  10. nie bkn kes anjing ggit tuan sbb tuan bg mkn.tuan dah tak bg mkn pape pun still nak ggt gak nie.tuan die bai je sblm nie.dah lepaskan anjing kat org lain tp anjing tue sasau cari tuan lama n nak menaikkan kemarahan

    ReplyDelete
  11. wow.....
    topic nie sgtpanas.....
    lagi hangat....
    dengarlah hot.fm.....
    heheheheeh....
    well xtau nk komen ape....
    zu harap ****** 2 berubah.....
    jgn sakitkn hati org len dh....
    well tha...
    what goes around comes around...
    that's totally rite....
    anonymous...
    moga die dirahmati Allah S.W.T...
    to pali...
    sabar...
    sabar...
    n sabar....
    klu kite buat mcm ape yg die buat...
    same laa kite dgn die....
    =)

    ReplyDelete
  12. deep

    mu mmg deep

    yg xthn anjing tu sndiri pernah label orang len sbagi binatang juga..

    ape jenis anjing macam tu?

    aku selaku pemerhati bebas..tunggu saja sambil makan roti mighty white sapu planta.

    ReplyDelete
  13. itu la psl.takpe.tindakan rasional dan matang akan diambil.Perkara yang membazir kan masa akan cuba dielak kan kerana masih byk perkara penting lagi dari memikirkan anjing itu.
    zu--takpe.aku akan sabar n teruskan bersabar tp ada line sabar jugak sbg manusia nie
    dnie-jd pemerhati bebas ekk.btl2..jgn terheret msk dlm api yg marak.nanti roti kamu yang akan terbakar sekali dan kerugian disitu

    ReplyDelete
  14. oitt..!!
    teramatlah panaz entri kamU kali ini ya..
    haish..! cmaner ak leh terlmbt nie..hmmm =p
    Dalam masyarakat manusia ada binatang jalang tetapi dalam masyarakat binatang tidak ada satu pun manusia jalang -Aristotle

    ReplyDelete
  15. yup..mmg panas seperti api dalam gambar.takpe, tidak terlambat sedikit pun.Kalo binatang jalang sekalipun tidak akan mengigit binatang lain dan tuan nya tapi ini..cukup la.buku akan bertemu ruas jugak nanti.

    ReplyDelete
  16. Stiap kelakuan ad blsn ny, nmpkny anjing ni t'll brani shggakn sgp mkn rmai tuan. Dia xmgkn dpt lpas. Dia psti akn d tgkp n d pnjara. Wlpn bkn pnjra dnia, namun pnjara akhrt tlh menunggu dia. Kte doakn agr dia berubh.
    Bkn sng nk brubh dr brk ke jht n bkn sush nk jd jht. Bt kaum adam, berjaga2 la kamu sblm kamu d gigt. Nauzubillah..

    ReplyDelete

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share