Tuesday, November 3, 2009

Kelantan lagi....Hooligan Negara?Kelantan tidak dapat beraksi untuk musim depan? Baca disini.

Pelik , sungguh pelik. Entahlah, kadang-kadang pening jugak memikirkan FAM.Senario pengurusan FAM yang tidak konsisten dan kadang-kadang lebih menjurus kepada politik semata-mata.

Kejadian di Perlis senyap je tanpa apa-apa tindakan.Tapi jika peminat Kelantan, dengan serta merta dijatuhkan hukuman.

Patutlah pasukan negara kita tidak menampakkan apa-apa perubahan.Pertukaran pucuk kepimpinan pun tidak menampakkan hasil, pertukaran jurulatih pun masih sama tanpa hasil yang boleh dibanggakan.Jangan salahkan peminat dan rakyat Malaysia jika tidak menyokong pasukan negara kalau pemain dan pengurusan bola sepak FAM diberikan kepada orang yang tidak sepatutnya.

Kami rakyat Malaysia sentiasa menyokong bola sepak negara dan hasilnya lihatlah kepada arena liga tempatan dan Piala Malaysia.Stadium-stadium negeri sentiasa dipenuhi meskipun ketiadaan pemain import (dasar FAM yang bahlul).

Jika aku ingin membicarakan mengenai dasar-dasar dan perubahan FAM yang kadang-kadang lebih teruk daripada badan bola sepak negara Timor Leste.
(peta diatas adalah peta kawasan Timor Leste)

Kita boleh bercakap dan menunding jari tetapi yang sentiasa menjadi mangsa adalah peminat.Kami membeli tiket perlawanan.Kami bersorak untuk pasukan tempatan.Kami rakyat Malaysia.

Namun apa yang dapat dilakukan oleh kami kan?sekadar rakyat biasa.

Apa-apa pun sabtu ini stadium Nasional Bukit Jalil akan dipenuhi ribuan penyokong Kelantan dan Negeri Sembilan.Sama-sama memeriahkan kancah bola sepak tempatan.Apalah sangat menghabiskan RM20 membeli tiket perlawanan tersebut kerana hasil tiket tersebut diharapkan dapat dijadikan motivasi memajukan lagi bola sepak negara.


2 comments:

  1. gewe ku sgt bersemangat klate..daku x memahami knapekah sgt obses g2..huhu

    ReplyDelete
  2. farah - semangat cintakan negeri tanah tumpah darah terlalu menebal.bangga dengan kelantan.huhuh

    ReplyDelete

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share