Sunday, April 18, 2010

Tiga kali sejuk

Hujan lagi malam nie.Petang tadi pun hujan dengan lebatnya disertai kilat.Sangat puas hati menjawab kertas Jerman tadi walaupun basah kuyup kena hujan.
Malam ini keluar dengan rakan. Bersama rakan-rakan di Tronoh dulu.
Esok sudah mahu pulang ke kolej.Menghadap buku kembali. Isnin, peperiksaan kembali menghantui. Hanya mampu berserah.Sastera Inggeris memang sangat banyak perlu dibaca.

Manusia...
pelbagai ragam.Tapi begitu lah dalam kehidupan dunia ini.Ada baik, ada buruk. Tak semua orang akan berada di atas..Tak semua akan ada di bawah. Hanya buat apa yang termampu. Ikhlas atau tidak, bukan kita yang tentukan. Hati cakap lain. mulut cakap lain. Kesudahan, Tuhan tentukan. Yang baik dibalas baik, yang buruk dibalas setimpalnya.

Aku hendak kata dah matang, bukan tempat aku yang tentukan. Tapi cukuplah yang aku dah banyak kenal tempat.
3 buah negeri dah jelajah.3 buah universiti dah kenal.
Kenapa 3?Apa yang istimewa sangat dengan nombor ini? Ingat lagi tak nombor prime? nombor 3 adalah nombor prime.Nombor yang hanya boleh dibahagi dengan 1 dan nombor itu sendiri tanpa ada baki.Nak yang lagi menarik tentang nombor 3?

You can make a heart with it <3 or an ice cream cone <3 or a broken heart or a (special) smiley face 3=

Jadi memang nombor 3 sangat menarik.Kalau tidak percaya, renung dan cuba kaitkan nombor 3 dengan kehidupan sejarah anda.Pasti ada tersangkut kisah-kisah menarik dengan nombor 3.

3 comments:

 1. saya dilahirkan nombor 3..(==,)

  ReplyDelete
 2. kekgi bini 3 jugop ker?
  ngeh3

  ReplyDelete
 3. dini - baru diketahui ini

  yong - hahah.3 jah?cukup kan 4 terus

  ReplyDelete

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share