Tuesday, May 4, 2010

Kijang Menang lagi

Puas hati malam ini bila Kelantan berjaya menewaskan Pahang dengan jaringan 2-1.Gol hasil Idlan dan Hairuddin Omar.

Kelantan lebih banyak buat percubaan ke arah gol Pahang. Akmal, Indra dan Piya banyak peluang didepan gol tapi gagal menerjah jaring. Gol pertama Kelantan terhasil dalam babak pertama apabila Akmal berjaya melepas pertahanan Pahang dan meleretkan kepada Idlan yang dikawal rapi tapi masih berjaya menghasilkan gol.Permainan Kelantan agak goyah malam tadi. Bahagian tengah kelihatan lesu menyebabkan tiada umpanan kepada penyerang. Nor Farhan tidak mendapat banyak peluang dan ada ketikanya bersendirian. Kelantan hanya menyengat apabila Indra membuat larian-larian laju ke arah gol yang mengucar kacir kan pertahanan. Indra sendiri mendapat peluang satu lawan satu dengan penjaga gol tapi rembatannya tepat ke arah penjaga gol Pahang.

Babak kedua bermula. Kelantan masih lagi mencari rentak sama seperti di babak pertama. Akmal Rizal diganti dengan Chanturu dan Nor Farhan dikeluarkan memasukkan Hairuddin Omar. Sathinathan di tepi padang kelihatan agak marah dengan persembahan pemain Kelantan khususnya bahagian tengah yang tidak bermaya. Pahang lebih banyak mengatur serangan dari sayap kiri dan kanan. Akhirnya Pahang berjaya membolosi gawang gerakan dari sebelah kanan pintu gol Kelantan.Penyokong tersentak.Pertahanan Kelantan banyak membuat kesilapan didalam kotak penalti sendiri. Kemudiannya, satu hantaran jauh berjaya disudahi Hairuddin Omar menerjah gawang Pahang. Kelantan menambah asakan dengan Chanturu dan Idlan banyak membuat larian tapi masih tumpul didepan gawang Kelantan. Pengadil menjadi mangsa penyokong Kelantan yang seperti tidak berpuas hati. Kelantan sepatutnya mendapat penalti apabila Idlan dijatuhkan dalam kotak penalti. Namun begitu, Pahang turut menambah asakan dengan membuat serangan balas. Pemain Pahang banyak membuka ruang di sebelah kiri Kelantan.Masuk masa tambahan 2 minit, Kelantan melengah-lengahkan masa permainan.

Keputusan muktamad, Kelantan 2 - Pahang 1. Sabtu ini Kelantan akan berkunjung ke Kuantan menentang Pahang.

Berita gembira kepada penyokong Kelantan apabila Terengganu kalah kepada Kedah. Ini membolehkan Kelantan menduduki tangga kedua liga. Beza mata dengan Selangor selaku pendahulu liga masih 4 mata. Selangor turut mengutip kemenangan malam tadi.Tahniah juga kepada penyokong Kelantan yang mengawal baik tingkah laku. Tiada kedengaran bunyi mercun sepanjang perlawanan.Apa-apa pun, Kelantan menerima kemenangan ini untuk terus berjuang mengejar Selangor dalam liga Super.

Gomo Kelate Gomo

p/s..Awal pagi esok Inter akan bertemu Roma dalam Final Italian Cup.Inter pasti menang.Forza Inter

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share