Wednesday, June 9, 2010

Yang lama tak dapat lagi, dah keluar pulak yang baru


ok, Apple dah keluar iphone yang lagi latest. iphone 4g yang lagi gempak dari iphone 3gs.Sape yang tengok pasti terliur tak habis lah tapi malangnya kat kita sebagai rakyat Malaysia, harga dia akan sangat mahal kot.
 nie aku amek dari satu website yang menganggarkan harga iphone 4g nie.


16GB – rm2490
32GB – rm2990

iphone 4 White
16GB – rm2590
32GB – rm3090
 **nie harga anggaran sahaja mungkin bergantung kepada syarikat yang menawarkan phone nie nanti.mungkin lebih atau mungkin kurang.

harga phone lagi mahal dari laptop nie.hmmm, memang dalam hati teringin sangat-sangat nak angkat tapi nak cari mane duit macam tue. Nak beli iphone yang lame tue pun sampai sekarang tak tercapai-capai lagi.hahaha.takpe, tengok orang punya sudah.Sekarang nie bahagia je dengan phone samsung tue.asal dapat call sudah.Tunggu je 3,4 tahun lagi, jatuh la harga iphone tue.masa tue dah kerja besar boleh la kot pakai.tapi aku duk surf-surf, ada satu phone yang ada spec lebih kurang iphone 4g nie, nama dia htc evo g.harga dia tak mahal macam iphone. Iphone mahal sebab jenama dia.dan kualiti. tapi kalau tengok kat function dan sebagainya, orang putih cakap htc nie tak kurang jugak hebat dia.

Sekarang dah ramai orang buat perbandingan tentang kedua-dua hp nie.bagi aku dua-dua memang gempak la.function pun dah bukan setakat telefon, dah macam laptop kecil dah.yang jadi satu masalah besar bagi negara kita adalah kita belum ada lagi network 4g, sekarang baru ada 3.5 g je.so, untuk telefon nie digunakan sepenuhnya kena tunggu syarikat maxis, digi, celcom upgrade ke 4g dulu lah. Untuk review lagi pasal dua phone nie leh baca sini.

p/s dah iphone 3g biasa pun dah cukup.tunggu tukar prepaid maxis kepada post paid leh la angkat iphone, bayar kontrak sudah.bila? hahah.bila ada income tetap.sekarang nie income kais pagi makan tengah hari, kais petang, makan tengah malam dan pagi esok.

4 comments:

  1. waaa..smart gler...klu gne duit ptptn ni mmg abis dlm mse bbrape mnt jer..huhuhu

    ReplyDelete
  2. bli iphone China arr..muroh sket..keh3..

    ReplyDelete
  3. farah - duit ptptn?heheh.bukan minit.sesaat je nie

    ReplyDelete
  4. ainul - muroh pun tak berbaloi doo.aku rela tunggu harga dia jatuh biar pun 5 tahun lagi.hahah

    ReplyDelete

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share