Wednesday, December 29, 2010

Misi hampir sempurna

Esok sudah mahu berangkat ke Selangor. Jadi sebelum berangkat beberapa misi perlu dilaksanakan agar tiada tertinggal atau menghadapi masalah dalam perjalanan ke sana nanti.
Misi-misi yang diberi keutamaan

  • Service kereta - Air dah periksa.Minyak hitam dah periksa. Masih dalam berkeadaan baik sebab dalam 2 bulan yang lepas sudah di'service'. Jadi mungkin akan selia balik sebulan lagi masa raya Cina
  •  
  • Service aircond - dah setel pagi tadi. Dalam musim hujan sekarang ini, aircond memang sangat penting dan dah jika aircond terlampau kuat pun tak elok jugak.
  •  
  • Service tayar - dah setel juga. Rim jika mengambil pandangan orang kedai tadi kata "boh, rim belok sket nih". Aku hanya angguk saja. Tak boleh nak lari laju sangat lah bila rim berkeadaan sebegitu. Lain kali betulkan rim.
  •  
  • Jahit selipar - Yang ini tak boleh sebab hujan jadi tukang kasut tutup kedai hari ini.Malas nak masuk bandar sebab tahu bila hujan macam ini tukang kasut memang malas nak menjahit selipar. Jadi terpaksalah pakai selipar lain. Selipar yang aku nak jahit tue pun bukannya harga ratus-ratus..Made In Siam je pun.haha
  •  
  • Pakaian - Ini malam baru kemas.Sempat lagi pagi esok sebab mahu bertolak tengah hari, jika mengikut perancangan.
  •  
  • Perkakasan - Haha.Sudah macam budak perempuan aku nie duk sibuk pasal perkakasan. Bukan apa, aku mahu rembat yang ada kat umah nie je, kalau tak memang tak ingat la bab sabun, berus gigi dan sebagainya lagi. Perkara penting nanti mahu beli pencukur.
  • Duit ? Yang ini akan sentiasa ada tanda soal.hahaha
  •  
  • Fizikal dan Mental - rasanya dalam keadaan terbaik dah sekarang ini. Cuma malam ini mental kuat sebab nak bersorak tengok Indon lawan Malaysia pukul 8.
  •  
Rasanya itu saja misi-misi yang selalu jadi perhatian sebelum balik ke Selangor. Tunggu malam ini dan esok saja. Diharapkan tiada jalan dinaiki air nanti.

6 comments:

  1. lallallalalal..bila nak dtg penangggg...i am waitingggg...

    ReplyDelete
  2. Lalllallalaa.. Bila nak mari putrajaya.. I am waiting n missing u so much.. Hee

    ReplyDelete
  3. tue misi yang sangat paling diberi keutamaan tuh.huhu

    ReplyDelete
  4. anony - aku tahu sapo nih.mesti mu nih judin

    ReplyDelete
  5. lalalaaa dtg la shah alam jugak..hehee
    awal jugok mu g deh....nway, selamat jalan n selamat kembali ke campus lah.... =)

    ReplyDelete
  6. mimi - thanks mi.mu pun sama nanti deh

    ReplyDelete

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share