Saturday, December 25, 2010

Selamat datang Leo, selamat tinggal Rafa Be'nok'

Akhirnya Rafa dipecat jugak. Tapi kesalahan dia jugak yang selepas menang Club World Cup baru-baru nie buat keluar statement macam tue. Mana-mana Presiden Kelab pun akan tercabar dengan kata-kata Rafa tuh.Jadi bagi aku, Moratti, Presiden Inter dah buat benda yang betul. Penyataan Rafa memang seperti macam bini minta cerai. Cerai pulak awal. Mungkin sebab Rafa rasa 6 bulan nie bayang-bayang Mourinho masih ada kat San Siro. Sebab tue dia balik Anfield tue. Dan dia pulak jadi bayang-bayang kepada Hogson.
Leonardo pula dah secara rasmi akan memulakan tugas sebagai pengurus baru Inter berkuat kuasa 29 Disember nanti. Dan serentak dengan perlantikan baru tersebut, banyak la muncul khabar-khabar angin mengenai perpindahan pemain. Yang pasti Inter sangat perlukan pertahanan tengah dan seorang penyerang. Samuel dah cedera sepanjang musim. Perlukan seorang pertahanan lain untuk berganding dengan Lucio mahupun Cordoba. Milito pula dah tak menyengat musim ini. Memang perlukan penyerang lain untuk berganding dengan Eto atau Milito. Biabiany masih muda. Pandev pula lebih sesuai bermain sebagai pemain sayap daripada penyerang tengah. Bahagian tengah rasanya sudah mencukupi.
Masalah utama Inter adalah kecederaan sebenarnya. Dan setelah semua pemain pulih, Inter mampu mengejar kembali takhta serie A daripada AC Milan, Lazio mahupun Juventus.Diharapkan Inter mampu mengejar kembali setelah bahagian kedua liga yang akan bermula bulan Januari nanti.
Sekali lagi, selamat tinggal Rafa.Semoga bahagia la merebut kembali kerusi Anfield tue. jangan terkejut lah tengok Rafa duduk kat Kop End minggu-minggu lepas nie.

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share