Saturday, January 15, 2011

Manchester United jumpa Tottenham Hotspur

Minggu ini, satu perlawanan yang boleh dianggap penting dalam perebutan EPL adalah antara Man Utd lawan Tot Spurs. Kedua-dua kelab ini menunjukkan peningkatan yang baik dalam liga setakat ini. Spurs dilihat sebagai kelab yang berasal dari London yang cemerlang bagi musim ini dalam EPL berbanding Arsenal dan Liverpool. Harry Redknap membuktikan bahawa dia adalah salah seorang pengurus England yang berbakat dan wajar diberi peluang untuk mengurus skuad kebangsaan England.

Di Old Trafford pula, Red Devil dilihat mahu mengekalkan rekod tanpa kalah mereka dalam liga setakat ini. Mereka mahu menjarakkan mata dengan pencabar-pencabar yang lain iaitu Man City, Chelsea dan Arsenal. Sekiranya Rooney mampu mengembalikan prestasi seperti di awal musim, gandingan dia dan Berbatov mampu memberikan senyuman kepada Ferguson tapi setakat ini Rooney dilihat masih mencari rentak yang asal.

Perlawanan ini dijangka sengit sebab kedua-dua pasukan akan menggunakan kepantasan dan kelicikan penyerang masing-masing. Spurs pasti akan bergantung kepada Modric dan Bale untuk menggoyahkan pertahanan Man Utd yang dikawal oleh Vidic dan Ferdinand. Giggs pasti akan menggunakan pengalaman beliau untuk menghidangkan peluang-peluang gol kepada Berbatov dan Rooney dalam usaha mencari gol. Tetapi aku rasa Man Utd akan memperolehi kemenangan nanti. Bukan bermaksud aku menyokong Man Utd dan bukan juga bermakna aku membenci Spurs. Spurs dilihat sudah kembali lembut kebelakangan ini. Sebelum ini mereka satu pasukan yang digeruni tapi sekarang beberapa pemain daripda Spurs dilihat sudah hilang sedikit demi sedikit kejantanan mereka.Adakah ini semua berpunca daripada gambar-gambar dibawah? Fikirkan sendiri bagi peminat Spurs terutamanya Shelby Singh. Mungkin Shelby yang membekalkan beg-beg tersebut.Pemain Spurs dah pakai beg macam perempuan?

3 comments:

  1. huhu.. ala, kat malaysia ni banyak "laki" pakai beg tangan. rileks je.. XD

    ReplyDelete
  2. ahahah ... ala , footballer ... mst la metrosexual

    ReplyDelete

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share