Wednesday, February 2, 2011

Jersey baru skuad Brazil sempena Copa America 2011

Untuk sesiapa yang tidak tahu, Copa America adalah satu kejohanan bola sepak yang berlangsung 4 tahun sekali di benua Amerika Selatan. Walaupun nama kejohanan America tapi Amerika Syarikat tidak menyertai kejohanan ini. Amerika Syarikat menyertai kejohanan Gold Cup yang turut disertai Mexico, Jamaica dan lain-lain negara di kepulauan Carribean tue.

Ok, bila kita membicarakan mengenai benua Amerika Selatan, dua negara yang terkenal dalam dunia bola sepak muncul iaitu Argentina dan Brazil. Brazil, juara dunia sebanyak 5 kali melalui penajanya , Nike sudah memulakan kempen memenangi Copa America dengan mengeluarkan jersey baru untuk skuad Brazil. Jom tengok jersey baru

Amacam? Cun gak kan.
Yang biru (away) pun boleh tahan jugak tue

Bagi pendapat aku, kira agak cun la jersey baru Brazil nie. Tapi lagi cun kalau orang yang tegap pakai sebab design dia macam slim fit gitu. Apa-apa pun kita sama-sama tunggu ada kat kedai nanti. Mesti laku nanti nih.

2 comments:

  1. smart juga baju nih.. boleh beli satu kalau dah kuar nanti. xD

    ReplyDelete
  2. suhanasoft: Surat is one of the great commercial hub of India. it increases India's economy. Surat has many industries like textile industry, silk, chemical industry etc but the one which has most strong influence on economy is http://www.shoppingsurat.com/surat-diamond-jewellry.Diamond Industry of Surat. It is the only city of India where diamond industry has grown up. More or less 250,000 workers work over here daily . In the year 2005 this industry cut 95% of the world's diamond pieces and earned India $15 billion in exports. By the 1970s Surat-based diamond cutters began exporting stones to the US for the first time. Though much of the polishing work takes place on small weight stones, Surat's diamond businessmen have set their eyes on the lucrative market for finishing larger, pricier stones in the future. According to ‘Wall Street journal’,80% of the world's finished diamonds are cut and polished in this city.

    ReplyDelete

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share