Sunday, May 29, 2011

Tahniah Barcelona


Tahniah buat Barcelona selepas memenangi trofi Champions League buat kali ketiga semalam setelah menewaskan Man Utd dengan jaringan 3-1 di Wembley.Semalam, semua peminat boleh lihat, dan aku rasa peminat Man Utd walaupun kecewa dengan kekalahan terpaksa akui, tiga serangkai, Xavi, Iniesta dan Messi memang antara gandingan yang paling mantap untuk musim ini.Ada orang cakap perlawanan semalam merupakan perlawanan akhir yang paling ditunggu-tunggu untuk dekad ini dalam saingan Champion League.Tapi betul kah? Masing-masing adili sendiri.
Sekali lagi, tahniah buat peminat Barcelona.Sekarang mereka pasti mengharapkan Pep terus bersama mereka. Ferguson sudah membuktikan dia adalah salah seorang pengurus yang paling berjaya dalam dunia bola sepak dengan Man Utd.Cuma malam tadi mungkin tuah dan Barcelona terlalu kuat untuk Man Utd.Mungkin juga Ferguson sudah memberi isyarat kepada Pep untuk menggantinya di Old Trafford.
Musim depan, Barcelona selaku juara bertahan pasti akan berdepan dengan cabaran yang sengit untuk mempertahankan kejuaraan yang dimenangi semalam.Man Utd juga pasti akan menguatkan skuad mereka untuk cuba merampas trofi tersebut.Untuk masa sekarang, buat peminat Barcelona, raikan sepuas nya.Musim depan, semua pasukan mahukan trofi tersebut.

p/s..Bola sepak memang gila. Semalam kelantan dengan jaringan tipis 1-0 ke atas Pahang dan Terengganu pula kalah tempat sendiri kepada Kedah.Selangor turut menang. Nampaknya saingan perebutan juara liga super masih terbuka kepada ketiga-tiga pasukan.Kelantan perlu memenangi kesemua perlawanan selepas ini.Gomo Kelate Gomo.Nampaknya musim nie takde pasukan yang mampu mengekalkan rekod tanpa kalah di tempat sendiri.

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share