Sunday, July 17, 2011

Copa America


Kejutan lagi..Pagi tadi Uruguay dan Peru membuat kejutan dalam kejohanan bola yang sedang berjalan di Argentina. Columbia dan Argentina tewas dan tersingkir.Sebelum ini kedua-dua negara ini dilabel berpeluang besar untuk melangkah ke pentas akhir tapi nampaknya mereka terkandas di saingan suku akhir saja. Peru dan Uruguay telah membuktikan bahawa, kemenangan tidak semestinya memerlukan pemain-pemain yang bertaraf bintang, yang lebih penting adalah semangat berpasukan. Sekali lagi Tevez dan Messi kecewa.Kedua-dua pemain ini begitu cemerlang bermain untuk kelab tapi sekali lagi hampa untuk menempa nama bagi negara mereka.
Awal pagi nanti Brazil akan beraksi pula, adakah Brazil akan turut mengalami nasib yang sama nanti? Sekarang ini peluang Brazil untuk memenangi Copa America amat luas setelah seteru utama mereka yang juga tuan rumah Argentina dah kecundang.
Sama-sama saksikan perlawanan awal pagi nanti.

p/s..Diego Maradona ketawa dalam sedih sebabnya Argentina kalah dan bukan disebabkan dia kali ini.Dia pasti mahu katakan kepada orang ramai yang bukan salah dia Argentina tersingkir masa Piala Dunia tahun lepas.

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share