Wednesday, July 20, 2011

Realiti dalam komedi

Sekarang nie How I Met Your Mother tengah rehat jadi agak bosan bila takde siri komedi nak layan malam-malam. Nasib baik Burn Notice baru mula musim ke 5 tapi kena tunggu setiap hari sabtu baru dapat peluang nak download dan tengok siri tue.

Jadi sebagai alternatif untuk mengisi waktu malam, aku baru jumpa website yang ada siri Friends dari season 1 sampai 10. Yang lagi best, friends yang dishare adalah yang telah dicompress jadi cepat la nak mendownload.Siri Friends nie bagi aku adalah yang terbaik bagi siri komedi English, setanding dengan jerry seinfield.Aku dah khatam sebenarnya tengok Friends masa kat UTP dulu tapi memang tak puas layan sekali lagi. Sekarang nie tengah berusaha mengumpul balik 10 musim. Sebenarnya sejak dulu lagi nak beli dvd Friends tapi selalu tak kesampaian. Sekarang nie ada peluang download, download sahaja, lagi jimat kan.
Kenapa Friends best? Aku sendiri pun susah nak terangkan kenapa.Sama jugak macam orang tanya aku dulu, kenapa How I Met Your Mother best? Alasan aku, sebabnya siri tue ada banyak persamaan malah aku tak nafikan yang siri tersebut mungkin versi Friends pada zaman sekarang.Sekarang nie pun dah ramai kawan-kawan aku yang layan How I Met Your Mother. Ramai dah yang terpikat dengan lawak Marshall, 'kagum' dengan sifat playboy Barney, terpesona dengan cantiknya Robin dan yang pasti , kesian dengan sifat hopeless romantic Ted Mosby.

Aku mula-mula kenal dengan How I Met Your Mother sewaktu di UDM. Waktu tue memang agak seksa lah jugak nak mencari dan mendownload. Tapi akhirnya berjaya juga aku kumpul 5 musim.Tapi awal tahun baru nie, ada makhluk Tuhan mencuri laptop aku jadi hilang semua 5 musim.Memang kecewa tue tak payah cakap lah. Lepas nie kena berusaha balik cari semua.
Ok, cukup untuk siri komedi tv, selit jap pasal bola.Sekarang nie Copa Amerika dah nak masuk Final.Uruguay dah jejak kaki, sekarang nie tunggu satu team lagi. Brazil dan Argentina dah terbabas awal-awal lagi.Nanti kan Final Copa Amerika nanti yang kalau tak silap aku akan berlangsung minggu depan. Bola Malaysia tak kurang jugak hebat sekarang, esok pilihan Malaysia akan jumpa Chelsea. Nak tau satu keunikan Pilihan Malaysia selain dilatih oleh Ong Kim Swee, ada 4 Kapten pasukan negeri akan bermain nanti malam esok. Kapten Kelantan, Selangor, Perak dan aku kurang pasti negeri mana satu lagi kapten. malam esok Ong Kim Swee akan pertaruhkan skuad muda campur yang dah otai.Hairuddin Omar pun akan main esok.Sama-sama berikan sokongan kepada Malaysia malam esok. tak lupa juga negara kita tengah bersiap untuk menentang Singapura nanti.Malam sabtu nanti.Yang pasal perlawanan tue, aku ulas kemudian.
Jom sama-sama layan tv pulak. Kata Anissa dah nak episod akhir malam nie.

2 comments:

  1. lai..nak link donwload series2 omputih best2 ni..sokmo jupo movie je banyok..huhu

    ReplyDelete

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share