Tuesday, October 25, 2011

GKG!

Priceless..Gambar bersama 2 watak penting yang akan bawa Kelantan lebih berjaya untuk musim 2012 nanti. 2 watak penting tue bukan yang berbaju hitam di tengah tapi yang di kiri dan kanan. Untuk sesiapa yang tak mengetahui, yang sebelah kiri adalah Tan Sri Annuar Musa dan yang di kanan adalah coach baru Kelantan, Peter James Butler.
Credit to Amir for both pic.



Petang tadi ada satu perlawanan persahabatan skuad Piala Presiden dengan skuad Kuala Krai (amatur).  Disebabkan perlawanan persahabatan jadi fan pun tak ramai sebab ramai yang tak tahu kot. Game habis dengan team kelantan menang tapi aku sendiri tak tahu berapa. Mungkin 2-0 kot.Aku pun masuk lambat dalam stadium tadi.Tapi kalau dikira dari game petang tadi, persembahan pemain import kelantan tak menyerlah sangat. Dari segi speed memang ada. Semua kulit hitam kot.Badan tak yah cakap la kan.Dari segi teknik memang ada lah.Mungkin perlawanan ini sekadar untuk fitness diorang kot. Sorang-sorang striker import shooting kuat tapi tinggi ke langit.Habis kena khemah karnival jom heboh.Tapi masih terlalu awal untuk nilai sepenuhnya kot. Jocip tak kelihatan tadi.
credit to Megat Faris

Ok, habis game terus balik umah. Bila bukak FB, TSAM dah umum senarai pemain kelate untuk tahun depan. Keseluruhannya ramai yang kekal. Roya, Daniel Fadli keluar. Dan pemain baru hanya akan diumumkan TSAM selepas Piala Malaysia nanti bersama pemain import yang akan bersama Kelantan. Rumor kuat yang mengatakan 6 pemain local yang akan diambil oleh kelantan adalah;
4 SUDAH TANDATANGAN :
1) Norfarhan Muhammad
2) Azizi Mat Rose
3) Indra Putra Mahyudin
4) Amirulhadi Zainal

2 BELUM TANDATANGAN :
1) Safiq Rahim
2) Zairo Anuar Zailani

Kalau dari segi line up rumor nie.Memang mantap la barisan tengah kelantan. Tue belum campur dengan pemain import lagi. Tahun depan kalau memang betul rumor nie, Mat Yo memang akan mendapat supply yang banyak lah.

Ini pula pemain yang kekal bersama TRW musim depan;
Shahrizan Ismail, Khairul Fahmi Che Mat, Daudsu, Farisham Ismail, Rizal Fahmi, Subramaniam, Mat Aziz, Zairol Fitree, Shakir Shaari, Badhri Radzi, Chanturu, Matyo, Ramzul, Nizad, Izuan Rosli, Nik Shahrul Azim dan Izuan Solahuddin.

Ya, mungkin ada peminat bola sepak negeri lain jelek dengan persiapan Kelantan yang dilihat awal berbanding negeri lain. Tapi inilah Kelantan. Ya, kami kalah piala malaysia dan ini adalah langkah untuk merampas kembali Piala tersebut musim depan.Nantikan..

p/s..gambar diatas pada akhir tahun depan akan jadi priceless.Kelantan akan melangkah jauh. AFC, Piala FA, Liga Super, Piala Malaysia.Kelantan akan berikan saingan terkuat.Kalo dua pemain berbaju hitam dalam gambar diatas masuk TRW, mungkin TRW bleh masuk World Club Championship.hahaha

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share