Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Malaya


Tahniah kepada skuad Bola Sepak Malaysia yang berjaya merebut dan mempertahan kan pingat emas di Sukan Sea semalam. Yang lebih manis apabila seluruh negara menyaksikan skuad muda negara menyerang segala asakan Skuad Garuda di laman mereka sendiri. Meskipun ada pihak yang mengatakan Malaysia hanya menang nasib dengan penalti tapi dengan penalti lah kekecewaan yang paling susah hendak diterima. Tak percaya tanya Roberto Baggio di Perlawanan Akhir Piala Dunia 1994. 
Apa-apaun perlawanan semalam memang sangat mendebarkan dan seluruh peminat harimau malaya terpaksa menunggu sehingga sepakan penalti terakhir yang diambil oleh Baddrol Bakhtiar untuk membuktikan bahawa Malaysia masih lagi digeruni di rantau asean ini. Kejayaan bola sepak Malaysia semalam diharapkan dapat mengukuhkan lagi semangat bola sepak peminat-peminat tempatan kepada bola sepak Malaysia seterusnya mengorak langkah yang lebih jauh untuk setanding dengan kuasa-kuasa bola sepak yang lain. Target seterusnya sudah pasti mempertahankan apa jua gelaran yang sudah dimenangi, terus mengolah langkah di rantau yang lebih besar di Asia dan meningkatkan mutu persembahan liga tempatan.
Dan kepada Indonesia, terimalah kekalahan dengan sebaiknya. Aku tengok banyak je orang indon duk bakar bendera malaysia, macam kesian pulak sebab membazir. Apa-apa pun tahniah kepada semua yang terlibat dalam skuad Harimau Malaya semalam. Semoga kejayaan semalam membawa langkah yang lebih besar di masa depan nanti. Selamanya harimau Malaya.

p/s...angkat tangan Ong Kim Swee ganti Rajagopal...Fakri Saarani boleh tidur lena la kot walaupun semalam main tak berapa nak elok lagi. Apek sekali membuktikan dia penjaga gol nombor satu di Malaysia dan harapan Apek terus kekalkan persembahan cemerlang untuk Kelantan pula lepas ini.

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share