Sunday, December 18, 2011

Penangan Musim Hujan Hujung tahun

Sudah seminggu tidur lebih 8 jam sehari, makan tak sampai sepinggan nasi, minum bergelen air.Semuanya penangan demam selsema. Ubat tak yah nak cakap la.Ada sampai habis ubat pun selsema aku tak kebah jugak. Alhamdulillah, sehari dua nie dah ok badan aku. Dah naik muak rasa duk tidur.Nak bangun tak terdaya.Pergi kelas pun aku dah macam zombie, badan kat dalam kelas tapi minda atas katil. Tapi kadang-kadang rasa macam malas nak makan ubat.Ye lah , badan nie macam bertoksin gila penuh dengan ubat je.Panadol tue macam dah imun. Maybe lepas nie kena cari ubatan yang herba.tak elok jugak kan badan penuh dengan bahan kimia je.Ubatan kimia nie penuh dengan side effect. Side effect yang satu hari nanti boleh bawa kemudaratan jugak kat kita.InsyaAllah lepas nie kena cari ubatan tradisional lah pulak.Dah seminggu berehat, mulai hari nie kena sambung balik siapkan semua kerja yang ada sebelum study week bermula. Perkara pertama sekali nak setelkan adalah fyp..sekurangnya sebelum balik cuti semester nanti, aku dah ada benda yang nak ditunjukkan semester depan.kerja-kerja lain pun nak kena siapkan sebelum start minggu exam nie.

p/s..dah setengah bulan.Tak lama lagi akan meninggalkan tahun 2011 yang bawa pelbagai makna

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share