Friday, February 17, 2012

Previu Ringkas 1 Kelantan lawan Sarawak

Bujang Senang ?


Malam esok dapat diketahui sama ada skuad Bujang Senang nie senang atau memang 'senang' dijinakkan di KB..Skuad bawah Robert Alberts nie orang cakap semakin meningkat. Tapi Kelantan pun apa kurangnya. Krisis salah faham Butler dan TSAM nampaknya dah berakhir.Dan pemain boleh tumpu untuk baiki persembahan malam esok.

Predict ? Kelantan 3 - Sarawak 1

p/s..Tunku Mahkota Johor jadi Presiden Johor.Pastu bertitah agar Johor ada satu kelab je.Ini susahnya apabila bola sepak Malaysia nie berterusan dipolitikkan.Aku bukan rakyat Johor tapi sebagai peminat bola sepak Malaysia, sepatutnya Tuanku tak bleh titah sebegitu.Johor FA usaha sendiri la. Nak gembleng usaha apa nya. MP Muar usaha sendiri dan masuk liga. Johor FC bayar sendiri import dan K Devan. Takkan nak bubar semua bagi kat Johor FA macam tue je. Dalam Malaysia nie, sepatutnya dah lama dah bola sepak dikorporatkan. tapi tak, masih nak tunggu FAM , badan kerajaan yang support. Private kan aje. FAM jaga skuad kebangsaan sudah.Bila dah private baru la takde kes2 yang pelik2 pasal bola kat malaysia nie.ini setiap musim kes berkaitan dengan stadium la, lampu stadium la, jadual la, pemain la, peraturan la.Kes yang kat negara Ivory Coast pun tak dengar. Bila dah private, sape ada duit die leh jalan, takde duit, takde inisiatif, bleh go out. Semua negeri jadi kelab. Tak bergantung pada kerajaan. Ini cukai aku bayar buat pe bagi kat pemain negeri sembilan dan perlis, last-last diorang amek rasuah jugak.baik cukai aku disalurkan kat stadium , upgrade jadi selesa sket. Jadi, kepada orang-orang politik dalam bola sepak, jangan duk cari rasuah pemain aje, anda sendiri tue nilai diri sendiri dulu.Bola sepak adalah business.

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share