Friday, April 6, 2012

Sarawak vs Kelantan Preview

 
Malam esok, sang kijang bertandang ke bumi kenyalang.Harapan seluruh Malaysia di galas, bukan saja mahu mencari 3 mata kemenangan, tapi jugak mahu menendang sang singa yang tengah berlagak sementara di tangga atas liga super..Seluruh anak buah harimau malaya mahu sang kijang menundukkan sang kenyalang.Mahu sang kijang rampas kembali maruah dan tangga atas liga super.Manakan boleh sang singa diberi peluang berlagak poyo dengan bersenang lenang di tangga atas. Malam esok Sang Kijang segar dari prestasi cemerlang 3 perlawanan sebelum ini. Sang kijang juga sudah merawat luka. Bapak Sang Kijang digantung hantu-hantu FAM yang gila kuasa. Mujur anak buah Sang Kijang tidak melatah. Perjuangan diatas padang diteruskan.

 Import sang kijang sudah tunjukkan hebat. Anak buah sang kijang yang lain juga harapnya dah sembuh. Malam esok boleh cari lagi 3 mata penuh. Bumi Kenyalang bukan satu tempat senang tapi masih boleh yakin kecapi 3 mata malam esok. Bumi Kenyalang ini lah anak buah Sang RajaGopal hanya mampu seri..Tapi anak buah Sang RajaGopal tidaklah sehebat dibandingkan dengan Sang Kijang. Anak buah Sang RajaGopal masih lagi dibuai masa silam..Tapi tidak lah lama. Rakyat jelata sudah buka mata. Bukankah Jebat ada berkata, 'Raja adil raja disembah,raja zalim raja disanggah..Jadi selepas nie rajaGopal juga mesti disanggah ataupun melihat rakyat dilepas amuk seperti Hang Jebat atau masih adakah Hang Tuah dalam Tanah Melayu?

Berbalik kepada malam esok. Persaingan malam esok medan terbaik untuk Sang Kijang untuk buktikan, gelaran musim lepas tak akan mudah dilepaskan, lebih-lebih lagi kepada Sang Singa pengkhianat. Malam esok juga pertemuan Gergasi Merah Kuning melayan Sang Penyu. Satu pertemuan yang juga menarik.Meriahkan Bola sepak tempatan esok, kunjungi stadium.Nak harapkan Orang-orang Besar FAM ke stadium mungkin kiamat dulu dunia ini.

p/s..Sang Kijang kutip 3 mata malam esok..

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share