Sunday, July 8, 2012

Sudah Sah..Kelantan Juara Liga Super 2012

Alhamdulillah.Malam ini Kelantan sekali lagi membuktikan bahawa pasukan ini antara pasukan terhebat tanah air.Malam ini berjaya menidakkan Singapura daripada menambahkan lagi malu dalam liga Malaysia.
Malam ini Kelantan menghadiahkan satu kemenangan yang cukup gemilang, cukup diingati kepada ribuan para penyokong, peminat setia Red Warriors.
Malam ini Kelantan sebaris dengan Kedah , Selangor yang mampu jadi juara liga super untuk kali kedua berturut-turut.Malam ini Red Warrior berpendapat, Why Always us..Setelah Piala FA, menang dengan Trofi Liga Super pula, peminat, penyokong Red Warrior di segenap pelosok akan meraikan kemenangan ini. 2 dah tumbang, sekarang tumpuan teralih kepada AFC dan sudah pastinya Piala Malaysia. Tahun ini Kelantan mahu lengkapkan treble. Tahun lepas Piala Malaysia terlepas. Tahun ini membuak-buak mahu kembali ke Bukit Jalil untuk julang Piala Malaysia.
Perlawanan malam ini cukup bermakna. Jaringan besar, taktik hebat, pemain penuh professional.Meskipun ada sedikit insiden kad merah kepada pemain Perak tapi selebihnya pemain Kelantan, terutamanya di hadapan membuktikan mereka antara jentera serangan yang hebat di Malaysia. Mengapa rajagopal tak nampak ini, aku sendiri bingung..Adakah mahu pemain Kelantan jaringkan 100 gol dalam satu musim untuk dapatkan tempat dalam skuad Malaysia?Biarkan raja dengan ranking nya..
Malam ini Kelantan berhak bersorak, bergembira..Tahun ini pelbagai insiden luar padang yang berlaku. tapi prestasi skuad masih lagi konsisten, masih lagi tajam di hadapan gol, masih lagi kental di gawang gol. Kelantan skuad paling sedikit bolos. paling banyak jaringkan gol. hanya kalah 1 perlawanan. Rekod Bojan Hodak sejak ambil alih daripada Peter Butler memang cukup menakjubkan. Tak pernah kalah. Dengan menghormati Felda United dan Sarawak, Kelantan mampu mengutip mata kemenangan untuk baki 2 perlawanan lagi selepas ini tapi 2 perlawanan itu tanpa tekanan.Tahniah kepada semua. Tahniah juga buat pengurusan Kelantan yang sentiasa konsisten, professional meskipun Presiden TSAM digantung FAM tapi Kelantan buktikan, mereka antara pasukan yang patut ditakuti oleh pasukan-pasukan lain.
Malam ini Kijang melompat riang..Gomo Kelate Gomo selamanya...


No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share