Thursday, October 4, 2012

Tragedi Oktober Merah

Dah masuk bulan Oktober.Rasanya baru semalam habis buat exam last kat Serdang.Tengok-tengok lagi 2 bulan dah nak melangkah ke tahun baru.Dah hampir 4 bulan mula kerja.Dah dekat 4 tahun merantau ke Lembah Klang nie. Dah macam-macam perangai dan sikap manusia dapat tengok.

Masuk bulan Oktober nie jugak, umat Islam akan sekali lagi merayakan Hari Raya AidilAdha. Suatu perayaan yang cukup memberi kesan dan membawa erti pengorbanan.Insyaallah tahun ini sekali lagi berkesempatan dapat pulang beraya di kampung halaman. Beraya Haji kalau bukan di kampung halaman bagi orang Kelate memang tak sah. Kerana suasana berbeza.Penat tapi puas hati.Mungkin masih awal nak bercerita lebih panjang lebar mengenai Hari Raya AidilAdha.


Tragedi Oktober.Mungkin kah oktober tahun ini akan berlaku satu tragedi bagi peminat Red Warrior?
Kelantan akan bertemu Selangor Sabtu ini, 6hb dan 12 hb di Shah Alam bagi menentukan tempat ke perlawanan akhir Piala Malaysia 2012.Jika dilihat pada 2,3 perlawanan terakhir Kelantan, para peminat sendiri sudah kurang memberi harapan untuk melangkah jauh. Tapi Kelantan sebenarnya masih lagi kuat dan dibarisi pemain-pemain hebat yang mampu bangkit bila-bila masa saja. Ya, Irfan Bakti merupakan seorang jurulatih yang cukup berpengalaman dalam menewaskan Kelantan. Selangor juga bukan satu pasukan yang lemah dan dibarisi ramai tonggak pemain Kebangsaan.Penentunya adalah 180 minit perlawanan nanti. Segala kisah diluar padang sebelum ini pasti akan dihebahkan kembali kepada para peminat kedua-dua pasukan. Perlawanan kedua-dua pasukan ini akan menjadi satu perlawanan yang cukup epik dan tidak mustahil akan diselangi oleh banyak kad daripada pengadil sekiranya para pemain tidak mampu mengawal emosi dan mental mereka.

Apa-apa pun , sebagai peminat Kelantan, diharapkan pasukan Kelantan mampu mencari bekalan selesa seterusnya berkunjung ke Shah Alam lalu sekali dapat melangkah ke perlawanan akhir Piala Malaysia nanti.

GKG.

p/s..Hari ini hari last WDJ..

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share