Sunday, March 24, 2013

LIMA 2013
Lagi 2 hari akan bermula lah Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition bagi tahun 2013.Dan bermula semalam persediaan dan latihan semakin rancak berjalan di kawasan Padang Mat Sirat berhampiran dengan lapangan terbang antarabangsa Langkawi. Jet pejuang mula tiba. Bas-bas membawa delegasi, para krew dan juga para juruterbang juga dah memenuhi penempatan masing-masing. Kebetulan pula sekarang ini dah bermula cuti sekolah, jadi hotel, motel, rumah tumbangan dah banyak yang ditempah.   

Bermula pagi semalam, deruman enjin jet pejuang memenuhi ruang angkasan Langkawi. Bukan itu sahaja malah sampai ke petang para juruterbang mempamerkan skil mereka. Jadi sesiapa yang tinggal berdekatan dengan Padang Mat Sirat boleh menonton secara percuma daripada tingkap rumah masing-masing.
Hari ini perkara yang sama juga berlaku. Sementalahan tempat kerja berdekatan dengan lapangan terbang maka di pagi hari lagi sudah kedengaran deruman jet pejuang, kapal-kapal terbang tiba. Dan pastinya, esok, sebelum hari pembukaan LIMA tersebut, pasti lebih banyak persediaan dan latihan akan dilakukan.

Sekian

p/s..betul-betul boring dah nie.Nak tulis pun semacam dah takde idea.

No comments:

Post a Comment

berkata-kata lah sesuka hati....

Jom Share